Monday, May 20, 2024

MANGE FORBYDES ADGANG TIL AL AQSA UNDER RAMADANEN

Blandt muslimske palæstinensere er der under ramadanen et ekstraordinært ønske om at bede på det tredje-helligste sted for muslimer – moskeerne i det centrale Østjerusalem, som er under israelske kontrol og besættelse.
Israel tillader kun mænd over 55 år og kvinder over 50 år adgang til området og man skal i øvrigt have en tilladelse til at være i eller komme til Østjerusalem for at få adgang. Det fremgår af artikel i Al Jazeera 15. marts.

– Af Ole Olsen

Ifølge artiklen var der dog ca. 80.000 bedende på området – Haram Al Sharif, som det hedder på arabisk – den første fredag i Ramadan (15. marts). Tallet er oplyst af WAFQ, en komité som forvalter det religiøse område. Israel respekterer dog ikke komitéen autoritet.
På grund af alderskravene og vanskeligheden med at komme til Jerusalem, står 95 pct. af palæstinenserne i området uden mulighed for at bede ved de hellige moskeer. Dette ifølge Mustafa Barghouti, som er generalsekretær i Palestinian National Initiative.
Han fortæller videre, at de som har en mulighed for at komme frem til Al Aqsa, først skal have udleveret et elektronisk adgangskort af israelske myndigheder og også have en tilladelse fra besættelsesmagtens side. Det er der ikke alle der får trods at de i øvrigt opfylder de israelsk fastsatte kriterier, fortæller Barghouti.
Han siger at der er en spændt stemning på området på grund af de israelske restriktioner og de bank som de israelske militærstyrker ofte giver de bedende.
Det palæstinensiske selvstyre siger, at Israel bedrager omverdenen når de hævder et der i forhold til de seneste år ikke er indført ekstra restriktioner.
Ifølge en aftale fra 1967 er det alene Jordan, som gennem WAQF’en bestemmer hver der må bede på området og hvem der ikke må.
Læs mere og del gerne!

Læs: Israel blocks thousands of Palestinians from visiting Al-Aqsa Mosque

Kilder: Palæstinaorientering facebook-side

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles