Monday, May 20, 2024

ISRAELs KAMPAGNE MOD UNRWA TABER FLYVEHØJDE – MEN FORTSÆTTER

Samtidigt med at Israel d. 26. januar fik en foreløbig kendelse imod sig ved Den Internationale Domstol, skruede Israel op for kritikken af UNRWA ved at forelægge en lang række donorlande påstande om at 12 af organisationens medarbejdere havde en rolle i angrebet ind i Israel i oktober i fjor.
Dette fik mange donorer (med Danmark som en hæderlig undtagelse) til at suspendere bidragene, men nu har flere skiftet mening. Og i går udtalte en senator i USA at ”de israelske påstande er fladpandet løgn”. Dette ifølge Middle East Monitor 19. marts
– Af Ole Olsen
De israelske beskyldninger, som i februar blev fulgt op med påstand om at flere hundrede medarbejde i UNRWA var medlemmer af Hamas eller Islamisk Jihad, er aldrig blevet forelagt UNRWA. UNRWA har i øvrigt årligt forsynet Israel med lister over personalet i Gaza og på Vestbredden – uden at have modtaget bemærkninger hertil.
Blandt de som har besluttet at genoptage støtten til UNRWA er den europæiske union, som er den tredjestørste donor til UNRWA. Sverige og Canada har også fortrudt deres stop for penge. Der foregår aktuelt en undersøgelse af de israelske påstande centralt i FN.
Nu siger den amerikanske senator Chris Van Hollen (demokrat, valgt i Maryland) at de israelske beskyldninger er ‘flat-out lies’, hvilket muligvis kan oversættes med ”fladpandede løgne”. (HØR SELV VIDEOEN). Om dette gør indtryk på USA’s beslutningstagere, har vi endnu til gode at se.
I Israel synes man dog ikke at have opgivet at underminere UNRWA, som siden 1948 har hjulpet fordrevne palæstinensere med basale fornødenheder. Israel ønsker UNRWA fjernet, da de mener at organisationen er med til at understøtte flygtningenes retmæssige krav på tilbagevenden til Israel.
Israel forbød i går UNRWAs øverste chef, Philippe Lazzarini, i at krydse grænsen mellem Egypten og Gaza – så han ikke ved selvsyn kunne se på den eskalerende sultkatastrofe – primært skabt af Israel.

Læs mere herom på:

Israel bans UNRWA chief from entering Gaza

Og i Østjerusalem vandaliserede israelske bosættere mandag morgen UNRWAs hovedkvarter i Østjerusalem, med krav om at UNWRA forsvinder for evigt. Læs mere herom på:

Israeli settlers vandalise UNRWA’s Jerusalem headquarters, threaten staff

OG DEL GERNE OPSLAGET

US Senator says Israel’s claims about UNRWA are ‘flat-out lies’

Kilder: Palæstinaorientering facebook-side

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles