Monday, May 20, 2024

Intet mindre end en historisk sejr – naturligvis

Mens Apartheidstaten og de sidste rester af venner i verden – også i vores land Danmark – forsøger desperat at betegne dagens resulutet, som en ”sejr” alene fordi Den Internationale Domstol (ICJ) ikke beordrede ”en midlertidig våbenhvile” viser netop, at det historiske nederlag og den åbenlyse ydmygelse forsøges ihærdigt at blive gemt væk.
For blot at nævne tre punkter blandt mange flere;
For det første, så alene det faktum, at sagen blev IKKE afvist, sådan som Apartheidstaten ønskede, ER i sig selv en form for ”sejr”. De næste måneder og år vil Apartheidstaten blive slæbt rundt og være og under anklage i ICJ (men også i ICC af Mexico og Chile samt en anden sag fra 600 franske, italienske, spanske, belgiske og andre internationale advokater). Og det i sig selv er en sort plet på det glansbillede Apartheidstaten og vennerne forsøger konstant at give af det fascistiske regime i Tel Aviv.
For det andet, så godkendte ICJ de fascistiske udtalelser fra ikke mindst ledende medlemmer i den nuværende rabiate nationalistiske-religiøse koalition med Netanyahu i spidsen – som f.eks. præsidenten Herzog og ministeren for besættelseshæren Galant – hvori de udtalte sig dehumaniserende om det besatte folk og tilskyndede – direkte og indirekte – til masse- og folkemord, som værende ”beviser” i sagen om folkemordet. Det i sig selv er en kæmpe sejr for Sydafrika og et tungt bevis mod Apartheidstaten.
For det tredje, så står samtlige de krav til Apartheidstaten om ”nødforanstaltninger” mhp. at forhindre den lurende og forværrende humanitære katastrofe med FN og menneskerettigheds organisation, der taler åbent om, at hundredtusinder af civile er i fare for at sulte ihjel, NETOP i vejen for Apartheidstatens oprindelig plan om at fordrive samtlige eller størsteparten af de 2,2 millioner i verdens største frilufts UD af området og mod evt. Egypten. Det vil sige, at ICJ har nu gjort det klart, at enhver form for direkte eller indirekte etniskudrensning ER at betragte som ”folkedrab”.
Så alt i alt, er det en KÆMPE næse, som Apartheidstaten har fået. Ikke mindst fordi et krav om ”en øjeblikkelig våbenhvile” ville være blevet afvist på stedet af Apartheidstaten – og endda USA. Og det ville have ført til en lang, usikker og udsigtsløs proces i FNs Sikkerhedsrådet og senere i FNs Generalforsamling.
Med at fokusere på ”de humanitære krav/foranstaltninger”, så er ICJ med til at skabe en langt større international konsensus end, hvis det var ifm. kravet om ”en våbenhvile”!
SÅ nej – det er en KÆMPE og historisk sejr og et STORT nederlag for Apartheidstaten, uanset hvad Netanyahu og den fascistiske koalition – og deres venner – prøver ihærdigt at melde ud om.

Kilder: Dansk Palæstinensisk Venskabsforening facebook-side

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles