Tuesday, May 7, 2024

Vi tager afstand fra ALLE drab på civile

Gang på gang bliver palæstinensere og andre personer, som optræder i den offentlige debat om situationen i Gaza truet til tavshed eller anklaget for terrorstøtte, hvis de ikke siger ordene ”Jeg fordømmer Hamas”. Det er mediernes præmis for, at enhver anden samtale om situationen i Gaza kan finde sted. Vi så det i går, da vores talsperson Bilal al-Issa deltog i P1 Morgen og derefter i Go’ Aften Live.

af IF Palæstina / Stop Annekteringen af Palæstina

Det er vigtigt for os at understrege, at vi tager afstand fra ALLE drab på civile. Det gælder også, hvis de bliver begået af Hamas. Længere er den ikke.

Men det er ikke ensbetydende med, at vi indordner os mediernes præmis om, at man skal fordømme Hamas for at få en stemme i den offentlige debat. Her er hvorfor:

Vi stiller os kritiske overfor forsøget på at køre heksejagt mod Bilal og vores solidaritetsbevægelse, der fredeligt samler titusindvis af danskere på gaden.

Vi stiller os kritiske overfor, at ”jeg fordømmer Hamas” fortsat er vigtigere for medierne end at berette om det igangværende folkedrab, og at titusindvis af danskere igen og igen samles på gaden for at kræve øjeblikkelig våbenhvile og humanitær nødhjælp. Vi ønsker at understrege, at der til dags dato er dræbt over 23.500 palæstinensere i Gaza, og at drabstallet stiger dag for dag. Israel stopper øjensynlig ikke, hvilket understreger den presserende nødvendighed af at holde fokus på kernen af sagen: palæstinensere i Gaza dræbes lige nu i nyere tids mest voldsomme folkemord.

Vi tager afstand fra det ensporede fokus på fordømmelse af Hamas, der er med til at skabe et narrativ, der udelukkende stiller Hamas til ansvar for den israelske besættelsesmagts drab på civile palæstinensere, og fjerner fokus fra de utallige krigsforbrydelser begået mod det palæstinensiske folk i de sidste 75 år.

Vi ser samtidig ikke, at en fordømmelse af krigsforbrydelserne begået af Israel bliver brugt som adgangsbillet til den samme debat. Vi ser igen og igen, hvordan politikere, debattører, journalister og meningsdannere uden problemer nægter at svare på, om de fordømmer Israels handlinger.

Vi ønsker at holde vores fokus på grunden til, at vi samles titusindvis af danskere på gaden hver eneste uge – nemlig våbenhvile og ubegrænset nødhjælp til Gazas befolkning, og vi ønsker derfor ikke at deltage yderligere i indslag om dette emne.

9. januar 2024

Overskriften på udtalelsen er indsat af SI’s redaktion

Kilder: Socialistisk Informations hjemmeside (socinf.dk)

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles