Monday, May 20, 2024

KVINDELIGE PALÆSTINENSISKE FANGER UDSAT FOR GROVE METODER

Den nye israelske ”sikkerhedsminister”, Itamar Ben-Gvir, har som sin erklærede politik at forringe forholdene for de ca. 4.700 palæstinensere fra de besatte områder, som bl.a. sidder i fængsel for at deltage i den palæstinensiske modstandskamp.
De fleste kvindelige fanger, som aktuelt er 34 af, er anbragt i Damon fængslet i Israel og blev af fængselspersonalet forleden udsat for en razzia og angrebet med tåregas og peberspray og nogle blev tilmed udsat for tortur og sat i eneceller, fordi de protesterede mod razziaen og undersøgelse af deres celler. Dette iflg. Middle East Monitor 3. februar.
– Af Ole Olsen
Fængselsledelsen hævder, at der forelå oplysninger om et forestående fangeoprør mod de strenge forhold i fængslet.
Behandlingen af de kvindelige fanger har fået den generelle komité af tilfangetagne palæstinensere ”Palestinian Captive Movement” til at mobilisere protester i andre fængsler og centre for fangetilbageholdelse – indtil de særlige restriktioner i kvindefængslet er væk igen.
120 fanger i Ktzi’ot fængslet var varslet sultestrejke, hvis ikke de kvindelige fanger kommer ud af deres aktuelle isolation.
Dagen før var der en artikel i samme medie om, at Ben-Gvir krævede, at palæstinensiske fanger blev fjernet som beskæftigede i bagerier i to forskellige fængsler, da han mente at dette var udtryk for alt for gode forhold for fanger som israelske domstole har dømt for ”sikkerhedsforbrydelser”.

Se mere: https://www.middleeastmonitor.com/20230202-israel-jail-crackdown-sets-up-showdown-with-palestinian-prisoners/

En repræsentant fra Palestinian Prison Committee, Kadora Fares, siger at Ben-Gvir bruger fangerne til at vise sine vælgere, at han er en stærk leder. Det er jo et let mål at slå ned på, antyder han.
Da den længst siddende palæstinensiske fangne, den 66-årige Karim Younis, i starten af januar kom ud af fængslet efter 40 år (!), forbød Ben-Gvir familien at fejre det.

Se mere: https://english.almayadeen.net/news/politics/haunted-by-a-tent-iof-raid-reception-of-freed-prisoner-karim

Den dårligere israelske behandling af palæstinensiske fanger kan øjensynligt blive en faktor for de kommende spændinger mellem besættelsesmagten og de palæstinensere som lider under besættelsen.
Der findes masser af information om fanger på

https://www.addameer.org/

Female Palestinian prisoners tortured, harassed by Israeli guards

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles