Friday, May 10, 2024

3.500 ISRAELSKE OVERGREB PÅ VESTBREDDEN ALENE I JANUAR

Israelske bosættere og den israelske besættelsesmagt har været særdeles negativt aktive på Vestbredden og Østjerusalem årets første måned. Nyheden om mange dræbte palæstinensere (35) er nået til Danmark, men de israelske handlinger hvad angår vold og ødelæggelser er langt bredere.
”Palestine National Information Centre” (PNIC) har registeret i alt 3.532 handlinger inklusive ødelæggelser af 40 palæstinensiske hjem og 290 erhvervsbygninger. Bl.a. disse tal fremgår af artikel i Middle East Monitor 4. februar.
– Af Ole Olsen
Ud over de 35 dræbte opgør PNIC antal palæstinensere, som er sårede af militær eller bosættere, til 342 – mere end 10 om dagen.
I tallene indgår også 17 ”bosætteraktioner”, som har betydet tyveri af palæstinensisk jord, ødelæggelse af landbrug, nye bosætterveje og udvidelse af bosættelser – og derudover også 319 aggressioner mod den lokale befolkning.
Der er også dokumenteret 29 angreb på hellige steder, 38 vejlukninger samt chikane ved 511 midlertidige eller permanente ”checkpoints”.
Det skal nævnes, at PNIC er en del af Wafa, det palæstinensiske selvstyres nyhedsbureau. Der er således ikke tale om en uafhængig kilde.

Report: Israel commits 3,532 violations in West Bank, Jerusalem in January

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles