Sunday, May 12, 2024

Ny dokumentation om tiltagende bosættervold

Journalisten Yigal Mosko har på den israelsk Kanal 12, som noget helt usædvanligt, fået adgang til at dokumentere hvordan hverdagslivet udfolder sig i område C og i South Hebron Hills: Militærtræning inde i palæstinensiske landsbyer, bosættervold mod palæstinensere, husnedrivelser, udvidelse af illegale bosættelser mv.

Rapporten kan ses her:

TV rapporten er blevet til i samarbejde med ‘Breaking the Silence’ som sammen med B’Tselem har udgivet en ny rapport ’On duty’ med dokumentation af bosættervold og militærets rolle i den sammenhæng. 36 soldater aflægger vidnesbyrd i denne nye rapport, der afspejler den voksende trussel og skade mod det palæstinensiske folk, ejendom og jord, og militæret der enten er passiv tilskuer eller aktiv deltager. Ud over at dokumentere konkrete overgreb, blotlægger rapporten det system, der tillader at dette sker, set med øjne af soldater, der selv har deltaget i at opretholde systemet. ’On duty’ påviser, at bosættervold er en uundgåelig konsekvens af Israels besættelse og bosættelsespolitik på Vestbredden. Uden hærens konstante kontrol og tilstedeværelse i de besatte områder ville denne vold ikke være mulig. Samlingen af vidnesbyrd kan læses på dette link:

Click to access OnDuty-Testimonies-En.pdf

’Breaking the Silence’ har samtidig hermed lanceret en landsdækkende kampagne med plakater og annoncer, der retter sig mod forsvars- og intern sikkerhedsministrene Benny Ganz og Omer Bar-Lev til at handle nu for at standse bosættervolden.

Kilder: https://www.betlehemsvenner.dk/

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles