Thursday, May 9, 2024

12 MODIGE ISRAELSKE NGO’er: FØLG DEN INTERNATIONALE DOMSTOLS KENDELSE!

I modsætning til den israelske regering finder 12 israelske NGO’er, at Israel skal følge den foreløbige kendelse fra FN’s øverste domstol. Det skriver de i et åbent brev.
”Kendelsen fra ICJ er et bindende krav om at afslutte den humanitære katastrofe i Gaza. Kendelsen skal følges, ikke alene for at afslutte de konkrete lidelser, men for den humanitære sag i bredere forstand”. Dette ifølge artikel i The Guardian d. 11. marts.
– Af Ole Olsen
“Som en del af det israelske civilsamfund forpligtet på menneskerettigheder og respekt for lovgivning, fordømmer vi at Israel indtil nu undladt at ændre sin adfærd ud fra kendelsen fra ICJ, og tilmed har gennemtvunget en 50 pct’s reduktion af den internationale nødhjælp til Gaza siden ICJ-kendelsen”
”Vi kræver en øjeblikkelig våbenhvile som også omfatter løsladelse af gidsler. Vi kræver en overholdelse af ICJ’s kendelse”
”Vi opfordrer det internationale samfund til at bruge sin kollektive indflydelse til at fremme og støtte en våbenhvile og en gennemførelse at kravene fra ICJ samt til at øge arbejdet med at få de israelske gidsler ud af Gaza.”
Kendelsen fra ICJ fra 26. januar blev omgående fordømt af Benjamin Netanyahu, den israelske premierminister. Han tilføjede at beskyldningerne om folkedrab er ”en skamfuldhed som vil blive husket i generationer”.

Læs: Israeli human rights groups accuse country of failing to abide by ICJ’s Gaza aid ruling

Kilder: Palæstinaorientering facebook-side

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles