Saturday, April 27, 2024

Spørgsmål til Udenrigsministeren Lars Løkke Rasmussen

Spørgsmål nr. S 376: Om at danske virksomheder sælger komponenter til våben. Sascha Faxe (ALT):

Finder regeringen det moralsk forsvarligt, at danske virksomheder med henvisning til en rammegodkendelse sælger komponenter til våben, som risikerer at blive anvendt til krigsforbrydelser?

Der henvises til Informations artikel »Juridiske eksperter underkender Danmarks kontrol med våbeneksport til Israel« af 18. december 2023.

Spørgsmål S 402 Om den israelske krig i Gaza

Trine Pertou Mach (EL):

Hvad mener ministeren om Sydafrikas indbringelse af Israel for Den Internationale Domstol i Haag for brud på FN’s folkedrabskonvention, og hvilke overvejelser gør ministeren sig i lyset af det sydafrikanske initiativ, i forhold til at den danske regering fortsat betegner den israelske krig i Gaza som legitimt selvforsvar, samt Danmarks ansvar for at forebygge, forhindre, standse og straffe folkedrab?

Der henvises til artiklen »Folkeretsjurist om Sydafrikas folkedrabsanklage: »Israels legitimitet står på spil«« bragt den 3. januar 2024 på Informations hjemmeside.

Spørgsmål S 403: Om den israelske krig i Gaza

Trine Pertou Mach (EL):

Mener ministeren, at Danmark og EU har et ansvar for at beskytte civilbefolkningen i Gaza mod krigsforbrydelser, jf. vedtagelsen af princippet om Responsibility to Protect (»ansvar for at beskytte«) på FN-topmødet den 14.-16. september 2005 samt de mange civile ofre for Israels krig i Gaza og den israelske regerings erklærede blokade af livsnødvendige forsyninger til Gazas befolkning?

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles