Sunday, May 19, 2024

Videoer: Israels krig mod Gaza og Vestbredden intensiveres

FRA FRONTLINJEN

Videoer fra lokale palæstinensere viser, at Israel intensiverer krigen mod palæstinenserne i Gaza og på Vestbredden.

Af: JAN MATHISEN

Israels krig i Gaza og Vestbredden bliver dag for dag stadig mere voldsom og intensiv. Målet med krigen er at gennemføre den anden Nakba.

I Gaza skal palæstinenserne trænges ud i Sinai-ørkenen, som kontrolleres af Ægypten. På Vestbredden skal palæstinenserne presses til “frivilligt” at forlade Vestbredden for at flygte til Jordan.

For civilbefolkningen i Gaza er betingelserne fuldstændig umulige. I dag er dødstallet over 18.000.

Gaza bliver bombet sønder og sammen. Der findes ingen sikkerhedszoner, kun dødszoner. Oven i disse lidelser kommer så vinteren, hvor kulde, kraftig blæst og kraftig regn kun gør lidelserne værre.

Video fra Gaza.

På Vestbredden er krigen nu gået ind i en ny fase.

Efter i uger at have foretaget gentagne omfattende militære aktioner i de store palæstinensiske byer har besættelsesmagten nu erklæret syv store palæstinensiske byer for lukkede militære områder.

Det er Jenin, Tulkarm, Tubas, Hebron, Betlehem og Nablus og Ramallah, som er delvis lukket.

Lukket militærområde betyder udgangsforbud, og at byerne er isoleret fra omverden.

I skrivende stund har det ikke været muligt for civilbefolkningen at komme ud af deres hjem i fire dage. Og israelsk militær har erklæret, at det fortsat vil være et lukket militært område “i en lang periode, meget længere end i 2002”.

Det betyder også, at israelsk militær nu er fast udstationeret i de nævnte palæstinensiske byer. Eksempelvis er 1400 soldater nu fast stationeret i Jenin by.

Under dække af at byerne er blevet erklæret for lukkede militære områder, sker der en systematisk og omfattende ødelæggelse af byområderne.

Målet træder stadig mere klart frem – at gøre livet umuligt og tvinge palæstinenserne til at flygte til Jordan.

Video fra Jenin.

Video fra Tulkeram.

Bosættervolden er eskaleret de seneste måneder. Det foregår overalt på Vestbredden, men især omkring Hebron, det besatte Østjerusalem og Nablus.

Det skal nævnes, at den fascistiske sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir selv er bosætter og bor i bosættelserne i den gamle by i Hebron.

Samtidig ser Netanyahu-regeringen mulighed for at udvide bosættelserne yderligere og har givet tilladelse til 1700 nye bosættelser.

Video fra Hebron.

Krigen rammer ikke kun de nævnte byer, den rammer hele Vestbredden, både de store byer og landsbyerne.

Video fra forskellige palæstinensiske områder.

Videoerne er baseret på dels lokale beboeres videooptagelser og informationer, dels videoklip der er tilgængelige på nettet.

Kilder: Arbejderen

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles