Tuesday, May 7, 2024

Min Palæstinensiske Historie

Kære danskere med palæstinensisk baggrund
Vi ønsker at du fortæller din, dine forældres og bedsteforældres historie for 75 år siden/de sidste 75 år.
Målet med denne side er et forsøg på at samle så mange som det overhovedet er muligt, af de mange smukke og rørende historier fra et land og om et folk, der en gang for alle kan modbevise den gængse zionistiske historiefortælling om at: Palæstina og palæstinenserne fandtes ikke, Palæstina var et tomt land, palæstinenserne solgte deres land, palæstinenserne flygtede selv og ønskede ikke at vende tilbage, der var ingen massakrer, Israel blev angrebet og forsvarede sig selv, Israel ønskede fred og at leve i fred med de ”lokale” etc. etc.
Fortæl din historie til offentligheden – for ingen andre gør det for dig og vær med til at dokumentere et folks historie.

Historien kort:
For 75 år siden startede det hele – for alvor.
Nedsmeltningen af det palæstinensiske samfund og tabet af Palæstina.
I år ”fejrer” Israel den 14 maj. 75 året for det de på forunderligvis betegner som ”uafhængighedsdagen” eller ”sejren ved uafhængighedskrigen”!
Men det er også i år, at det palæstinensiske folk – berettiget, fredeligt og oplysende – markerer 75 året for Al-Nakba/Katastrofen, der netop kulminerede den 15. maj 1948, da Israel blev etableret på ruinerne af det palæstinensiske folks land, historie, ejendomme, ressourcer og rettigheder.
Eller som det oftest bliver betegnet “Historiens største væbnede røveri ved højlys dag”.
Katastrofen var allerede i gang i ugerne og månederne op til den 15. maj 1948, da de zionistiske terrorbander – der senere kom til at hedde den israelske hær – indledte deres overgreb, terror og etniskudrensnings planer i kølvandet på den mærkværdige delingsplan af Palæstina af FNs generalforsamling den 29. november 1947.
Perioden mellem den 29. november 1947 og den 15. maj 1948 var afgørende i den omfattende, veltilrettelagte og koordineret etniskudrensnings kampagne, der fandt sted i den periode og som selvfølgelig fortsatte året ud i 1948 og helt til foråret 1949 i ugerne op til, at Israel blev godkendt af FNs sikkerhedsrådet som medlem af FN den 11. maj 1949.
Den veltilrettelagte og veldokumenterede etniskudrensning af Palæstina betød, at 2/3 af det palæstinensiske folk – over 800.000 – blev smidt ud, tvunget til eller måtte flygte ud af deres byer og landsbyer. I alt blev ca. 530 palæstinensiske byer og landsbyer jævnet med jorden som følge af de zionistiske terrorbanders massakrer, drab, ødelæggelser og hærgen i hele det område der nu hedder Israel.
Ingen af dem fik siden lov til at vende tilbage!
De palæstinensiske landsbyer og byer blev især i perioden februar 1948 – april 1948 angrebet, etnisk udrenset og kort tid efter jævnet med jorden for netop at forhindre enhver form eller snak om ”repatriering” – det vil sige muligheden for at kunne vende tilbage.
Også efter at Israel blev ulovligt udråbt og oprettet den 15. maj 1949 fortsatte den uhæmmet etniskudrensning og massakrerne mod den palæstinensiske civilbefolkning og hundredtusinder af palæstinensisk liv blev tabt og/eller mistede livsgrundlag, jord, hjem og land.
I efteråret 1948 kom den anden stor bølge af mord, massakrerne og etnisk udrensning af det palæstinensiske folk, da Israels daværende ledelse med Ben Gurion i spidsen ønskede at holde på de områder, de i snart et år havde erobret fra det område, som ifølge FNs delingsplan skulle blive til ”Palæstina” og for at tømme disse og nye områder for de titusinder af palæstinensiske indbyggere, der blev anset for at være en trussel mod det den jødiske stat, der alene var tiltænkt folk med jødisk baggrund.
Det veldokumenterede zionistiske kravet om ”arabisk/palæstinensisk Clean Areas” og slogans som ”Jo færre arabere jo bedre” kendetegnede zionisternes strategi i den forfærdelige og horrible periode på 1½ år hvor overgreb, terror, massakre og etnisk udrensninger blev sat i værk – særligt i perioden december 1947-april/maj 1949.
Nogle palæstinensiske landsbyer og byer blev overmandet, erobret og senere jævnet med jorden efter et enkelt angreb fra de zionistiske terrorbander. Men de fleste blev angrebet mere end en gang – og faktisk helt op til 3 og 4 gange før de faldt efter, at de på mirakuløsvis holdt stand i uger og måneder overladt til sig selv, mod de fremrykkende zionistiske terrorbander, der til tider fik aktiv, direkte eller indirekte hjælp fra den daværende besættelsesmagt England (frem til maj 1948).

Hvad kan du gøre?
Skriv din historie – sagligt, personligt og reelt – på mellem en halv til en hel A4 side indeholdende – f.eks. – følgende:
1- livet for dig og din familie de sidste 75 år i landflygtighed
2- find ud hvad din families by/landsby hedder, beliggenhed i daværende Palæstina, hvor mange indbyggere, hvad levede landsbyen/byen af, hvor mange gange blev den udsat for de zionistiske termokanders overgreb, terror og angreb inden den faldt, blev den udsat for massakre, hvor endte dens indbyggere, din familie mm.
3-forsøgte din familie og/eller andre i landsbyen/byen at vende tilbage i ugerne og månederne efter?
4-hvad betyder den 15. maj og hele den historie for dig som dansker med palæstinensisk baggrund?
5-har du gjort dig overvejelser om hvordan der kan oplyses om Palæstinas historie og palæstinensernes tragiske skæbne?
6- har du/din familie fortsat nøglen til huset, skødet til
ejendomme, jorden, oliven citruslundene og frugtplantagerne mm.?
7- har du/din familie siden besøgt landsbyen/byen og eksisterer den dag i dag eller er den – som de fleste – ruiner gemt bag skove og buskadser for at den skal glemmes
Mulighederne for at finde ud af og at skrive DIN egen historie er mange. Kun du sætter grænsen.
Dokumenter gerne med billeder, videoer fra nutiden og/eller fortiden
Vi glæder os til at du kommer med DIN historie i denne kampagne for at oplyse vores danske samfund om den uretfærdighed, der faldt over det palæstinensiske folk for 75 år siden og som sendte palæstinenserne i landflygtighed over alt i verden, hvor kun få endte i vores land Danmark.
Vi er glade for at stille denne side til rådighed og vores frivillige vil gøre alt for at besvare evt. spørgsmål
Vi har den glæde, at kunne indlede denne kampagne med en gribende historie fra en ung aktiv dansker med palæstinensisk baggrund fra Slagelse.
Kontakt os på danpal@danpal.dk
Har du brug for at opdatere din viden så læs historien på

www.palaestina-info.dk/index.php/historien-1948-67

Du kan også få hjælp om din families landsby/by i den fremragende side

palestineremembered.com

Med venlig hilsen
Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles