Monday, May 13, 2024

BEN-GVIR’S ANSTRENGELSER FOR AT UDSLETTE DEN PALÆSTINENSISKE IDENTITET

”At sætte lighedstegn mellem legitim palæstinensisk anti-kolonialistisk modstand og terrorisme, satte Israel i stand til at opbygge sin falske sikkerhedsfortælling”
Kommentar i Middle East Monitor af Ramona Wadi den 20/1/22, dele heraf oversat af Grethe Bille (læs den fulde kommentar via linket)
Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu’s erklæring om, at ”det jødiske folk har en særlig og ubestridelig ret til alle områder af landet Israel”, er nøjet bundet op til den nylige ordre fra Israel’s sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir om at fjerne palæstinensiske flag fra det offentlige rum.
Efter forlydende blev direktivet foranlediget på grund af brug af det palæstinensiske flag i forbindelse med nylige protester mod Netanyahu’s regering, så vel som løsladelsen af den palæstinensiske fange Karim Younis fra Hadarim fængslet efter 40 års indespærring, og hans viften med flaget ved ankomsten til sin landsby Ara. Ifølge Al Jazeera blev Youni’s familie beordret af Israel til ikke at fejre hans løsladelse fra fængslet.
”Det kan ikke være således, at forbrydere svinger terroristflag og tilskynder og opmuntrer terrorisme, derfor beordrede jeg fjernelse af flag, der støtter dette fra offentligt rum og for at stoppe anti-Israel opmuntring”, erklærede Ben-Gvir”.
Således peger farten, med hvilken Netanyahu undertrykker enhver form for palæstinensisk politisk meningstilkendegivelse, hen imod at opretholde Israel’s kolonialistiske udvidelse og den palæstinensiske udslettelse.
At sætte lighedstegn mellem legitim palæstinensisk anti-kolonial modstand og terrorisme, satte Israel i stand til at opbygge sin falske sikkerhedsfortælling. (om at Israel var truet på sine eksistens, red) Kolonialistisk modstand mod det palæstinensiske flag daterer sig tilbage til kølvandet af 1967-krigen, da Israel startede sin militære besættelse af hele Palæstina.
Med annekteringsplanerne tilbage i regeringens førersæde, er det at bringe palæstinenserne til tavshed ved at blive Israel’s nye normaliserede form for vold, hvilket det internationale samfund ikke vil protestere imod. Fjernelse af palæstinensiske flag ligger langt fra at være et anliggende af global bekymring, ikke engang i retning af overfladiske udtalelser.
Udtalelserne er i det store og hele blevet brugt af Israel som afsæt til mere synlige lovovertrædelser, så som udvidelse af bosættelser, tvungen fordrivelse og drab af palæstinensiske civile. Hvis diplomater verden over forgæves har handlet på, hvad Den Internationale Krigsforbryderdomstol klart anser for krigsforbrydelser, hvordan skulle et flag så kunne tiltrække opmærksomhed internationalt?
Læs hele kommentaren nedenstående:

Ben Gvir’s efforts in the erasure of Palestinian identity

Kilde: Palæstinaorientering facebook-side

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles