Saturday, April 27, 2024

Brev fra Stop Annekteringen af Palæstina 2020 til de danske medier

Vi finder det højest bemærkelsesværdigt, at de danske medier har valgt ikke at dække demonstrationen d. 4. juli, hvor over 1500 mennesker samledes i København med krav om, at den danske regering indfører sanktioner over for Israel.
Vi mener, at medierne spiller en afgørende rolle for den offentlige debat og derfor har et stort demokratisk ansvar. Medierne har til opgave at være kritiske og stå på vagt overfor de beslutninger, der træffes politisk, men også at sikre borgernes deltagelse i demokratiet, hvorfor befolkningen, der blandt andet repræsenteres i folkelige bevægelser, bør inkluderes gennem mediedækningen. Da Israels planer om ulovligt at annektere dele af Vestbredden er en juridisk, politisk og økonomisk katastrofe ikke bare for palæstinensere, men for hele regionen og det internationale samfund, er det dybt problematisk ikke at dække sagen nøje og kritisk.
Derfor har vi rettet henvendelse til en række danske medier, herunder Politiken, Jyllands-Posten, TV 2, Danmarks Radio og Berlingske, med følgende besked.
Vi glæder os til at høre fra dem! Vi vil også opfordre til, at I retter henvendelse til de danske mainstream-medier, hvis også I undres over den manglende dækning.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles