Monday, May 13, 2024

5.000 palæstinensiske hjem jævnet med jorden siden 1967

Fathi El-Abed

Skræmmende tal om antal af palæstinensere der er blevet etnisk udrenset i den besatte palæstinensiske by Al-Quds/Østjerusalem siden besættelsen i 1967.

Ifølge en offentliggjort rapport tidligere i dag fra det ”Palæstinensiske center for jord og ejendomme” så har den israelske besættelsesmagt gennemført en systematisk, veltilrettelagt og koordineret etniskudrensningskampagne de sidste 50 år – for blot at nævne et par eksempler fra rapporten;

-De første 1½ efter besættelsen i 1967 blev ca. 70.000 palæstinensere smidt ud af byen, deres ejendomme stjålet eller jævnet med jorden.

-Lidt over 5.000 palæstinensiske huse og hjem blev de sidste 50 år jævnet med jorden i selve byen og de bydele der hører til den besatte by

-ALENE i perioden 2000 og frem til 31. december 2017 blev 1.700 palæstinensiske huse og hjem jævnet med jorden med ca. 10.000 palæstinensere der mistede taget over hovedet og/eller retten til at bo i byen

-Palæstinenserne i den besatte by har brug for ca. 2000 boliger hvert år men får NUL

-Den israelske besættelsesmagt har vurderet og mener at ca. halvdelen af byens 380.000 palæstinensiske indbyggere bor i boliger der ”mangler tilladelser” og skal enten rømmes eller jævnes med jorden!

-Selv i perioden op til besættelsen – det vil sige perioden 1948 of frem til 1967 – blev hele 39 palæstinensiske landsbyer og bydele der hører til Al-Quds jævnet med jorden der alene i den periode resulterede i at 96.000 palæstinensere blev smidt ud af byen.

I sidste uge vedtog den israelske regering en lov der gør det muligt at fratage palæstinenserne i byen deres ret til at opholde sig i deres egen by såfremt den israelske besættelsesmagt mener at de ”udgør en trussel for statens sikkerheds! ”

Med den lov og med de intentioner Israel har mod palæstinenserne i byen der helst skal forsvinde…er der lagt op til en forstærket og intensiveret indsats for at smide endnu flere palæstinensere ud af den besatte by ifm. Israels fremskyndede bestræbelser på en fuld judaisering af byen.

HVORNÅR vågner verdenssamfundet op til Israels vedvarende, uafbrudte og daglige forbrydelser mod et helt folk i et besat land?

HVORNÅR hører den uforståelige og overdrevne berøringsangst over for det forkælet barn Israel?

Frihed til Palæstina

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles