Monday, May 20, 2024

Rapport om israelske krænkelser – Mandag 24-7-2017

Udgivet af Det Palæstinensiske Informationskontor i Europa

  • Tidligt i morges begyndte de israelske besættelsesstyrker undertrykkelse af de islamiske waqf embedsmænd og snesevis af demonstranter og borgere i hovedgaden nær området, der fører til Al-Aqsa moskeen på den ene side af indgangen. (Wafa)
  • Vores korrespondent sagde, at besættelsesstyrkerne i eftermiddag, med deltagelse af en række israelske politifolk, startede ved en af portene i Al-Aqsa-moskeen. Rådet bemærkede, at lederen af det israelske politi stormede al-Aqsa moskeen i morges og besøgte områder af Lions’ Gate. (Wafa Quds sammen Sawa)
  • Fem borgere kom til skade og var ved at blive kvalt af at indånde tåregas, affyret af israelske styrker, mens en sjette i aftes blev såret med gummikugler, under sammenstød i Kalandia flygtningelejren nord for det besatte Jerusalem. (Wafa, Maan)
  • En ung mand fra Tulkarim blev i går skudt med skarp ammunition i benet, af israelske besættelsesstyrker ved al-Hamra kontrolposten. Røde Halvmåne rapporterede, at deres mandskab ydede bistand til den unge sårede ved kontrolposten, efter at israelske besættelsesstyrker havde nægtet at overføre ham til hospitalet. (Wafa, Al Quds Jurnal)
  • Et antal civile blev såret i aftes i byen al-Khader, syd for Betlehem, efter at de var ramt af tåregas. En kilde sagde, at sammenstød brød ud i et område i den gamle bydel, mellem ungdom, samlet i solidaritet med Al- Aqsa Moskeen og Al-Tall, og besættelsesstyrker. (Wafa)
  • Fire borgere kom til skade, skudt med skarp ammunition, og en række andre blev udsat for kvælnings-skader. Det skete i sammenstød mellem besættelsesstyrkerne og studerende fra Birzeit Universitetet, i nærheden af Beit El militær kontrolposten, ved indgangen nord for Al-Bireh. (Wafa, Sawa)
  • Under sammenstød i byen Beit Ummar, nord for Hebron i går, blev et antal civile palæstinensere såret, som følge af de israelske besættelsesstyrkers tåregas. Aktivister rapporterede, at sammenstødene brød ud i regionen Asida, efter starten af en solidaritets-demonstration mod vilkårlige tilbageholdelser i Jerusalem. (Wafa)
  • Israelske besættelsesstyrker anholdt mandag faren til Mohammed Abu Ghannam, i hans kvarter ved Oliebjerget, der har udsigt over den gamle by i Jerusalem. (Wafa)
  • De israelske besættelsesstyrker anholdt en ung mand fra Bab al-Silsila området i det gamle Jerusalem mandag eftermiddag. Vores korrespondent rapporterede, at besættelsesstyrkerne arresterede den unge mand og tog ham med til forhør i et af forhørscentrene i byen. (Wafa, Sama)
  • En sikkerhedskilde siger, at de israelske besættelsesstyrker i dag anholdt fem unge mænd fra områder ved Betlehem: Ahmed Ali Issa (31 år) syd for landsbyen al-Khader, Hussein Mohammed Love (17 år) fra byen Tekoa, Ahmed Mahmoud Hamamrah (37 år) fra landsbyen Husan, og Imad Abu Odeh Ajamiyeh og Muhannad Fahmi fra Dheisheh flygtningelejren, efter at deres familiers huse var blevet ransaget. (Wafa)
  • Ifølge sikkerhedskilder anholdt de israelske besættelsesstyrker mandag Hanan Abu Sariya og hans søn Khamis Adnan Abu Sariya (19 år) fra Nablus på den nordlige Vestbred, efter at de havde ransaget deres hus. (Wafa)
  • De israelske besættelsesstyrker anholdt Anas al-Ghoul (22 år) i flygtningelejren i Jenin, og konfiskerede hans motorcykel. Det var, da han i nærheden af Salem landsbyen på Vestbredden, sammen med andre, afventede nogle frigivne fanger. Dette ifølge lokale kilder. (Wafa)
  • Fangernes Klub, sagde, at de israelske besættelsesstyrker tog det skadede barn Mahmoud Mohammed Qaddoumi, 14 år gammel, fra byen Jayyus, øst for Qalqilya til det israelske hospital ‘Meir’. (Wafa, Sawa)
  • De israelske besættelsesstyrker har i dag givet varsel til Abdula Al-Junaidi, bosiddende i Hebron, til at give oplysninger, efter at besættelsesstyrkerne ransagede hans hus i Abu Aqtila kvarteret i byen, ifølge lokale kilder (Wafa, PNN)
  • Israelske besættelsesstyrker beslaglagde tirsdag morgen en campingvogn vest for Betlehem, i byen Batir, sagde byens borgmester. Besættelseshærens styrker, ledsaget af en bulldozer og en lastbil, brød ind i turistområdet i byen og tog campingvognen fra Mohammed Ali Qtoh. Han brugte den til at sælge souvenirs til turister, der kommer til området. (Wafa)
  • De israelske besættelsesstyrker erobrede mandag 4 tønder land, primært for at udvide det militære område på bakken af Abu Sunaina, syd for Hebron. (Wafa, Al Quds avis)De israelske besættelsesstyrker har annonceret nedrivning af en lade i byen Yatta, syd for Hebron, rapporterede lokale kilder. De israelske besættelsesstyrker afleverede til Omar Issa Adais en anmeldelse om at nedrive en 800 kvadratmeter lade i området ved Beit Ummar. (Wafa)
  • De israelske besættelsesstyrker lukkede i går, syd for Nablus, Hawara kontrolposten i begge retninger, af ukendte årsager, siger kilder. (Wafa)
  • Snesevis af israelske bosættere har stormet det evakuerede område Genim i aftes, fortæller kilder. Snesevis af bosættere indtog området med storm under beskyttelse af israelske besættelsesstyrker og udførte et barbarisk angreb med racistiske slagord mod arabere og muslimer. De stødte sammen med et antal unge mænd, men ingen tilskadekomne blev rapporteret. (Wafa)
  • De israelske besættelsesstyrker på den østlige grænse af Gazastriben affyrede adskillige granater mod landbrugs- og andre områder øst for Khan Yunis, Deir al-Balah og Gaza tidligt mandag morgen, men ingen tilskadekomne blev rapporteret. (Wafa, Maan, Sama)

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles