Wednesday, May 8, 2024

ENDNU en forfærdelig nat og døgn i det besatte Palæstina

Af: Fathi El-Abed

OVER 50 såret – 47 af dem i den besatte palæstinensiske by Al-Quds/Østjerusalem omkring den belejret Al-Aqsa moskeen og pladsen ifm. aftenbønnen.

Igen i går aftes og for anden nat i træk begik den israelske besættelsesmagt endnu et overgreb mod de bedende palæstinensere uden for Al-Aqsa moskeen hvor 47 bedende palæstinensere blev såret;

– 16 blev skudt og ramt md de såkaldte ”gummi belagte” kugler – i hoved, hals, bryst og mave region.

– 9 blev ramt af chokgranater der blev affyret DIREKTE mod palæstinenserne hvilket forårsagede svære brandsår hos mindst 5 af dem

– 22 blev behandlet for tæsk, mishandling og overfald

En af dem der blev såret er den verdens kendte og velrespekteret menneskerettigheds forkæmper, læge og lederen af partiet Det Nationale Initiativ Mustapha Barghouti hvor han blev ramt med en ”gummi belagt” kugle på højre siden af hovedet. Efter at han holdt sig på benene i ca. 1½ time blev han sent i går aftes indlagt på et hospital i Ramallah. Han udskrives her til formiddag.

Og som om de israelske overgreb i den gamle bydel i den besatte palæstinensiske by Al-Quds ikke var nok…så er har den israelske besættelsesmagt begået overgreb mod flere bydele i Al-Quds og landsbyer på den besatte Vestbred.

I Al-Quds bydelen Silwan blev palæstinenserne udsat for endnu et overgreb i løbet af natten til i dag; 2 palæstinensere blev skudt, 4 andre såret og 5 blev kidnappet.

Beit Umar ved den belejrede og katastroferamte palæstinensiske by Al-Khalil (Hebron) blev ligeledes ramt af endnu et israelsk overgreb lidt over midnat med massiv brug af tåregas mod de palæstinensiske huse og hjem

Og IGEN i nat kidnappede den israelske besættelsesmagt palæstinensere flere steder i det besatte Palæstina.

I alt blev 12 yderligere palæstinensere taget fra deres hjem og familier i Jenin, Nablus, Tulkarim og Salfit. En af dem er den kendte palæstinensiske journalist Radwan Kantani (28 år) ved Nablus.

HVOR i verden finder det sted at soldater overfalder civile der beder aftenbøn – som det skete IGEN i går aftes i den besatte palæstinensiske by Al-Quds uden at det får konsekvenser?

Overfald og overgreb finder nu sted på tredje døgn mod fredelige bedende civile palæstinensere og Netanyahu er tilsyneladende fast besluttet på at redde sin vaklende regering ved at sætte det besatte Palæstina og Mellemøsten i brand – atter en gang!

Og IGEN her til morgen og for anden dag i træk trænger en gruppe bosættere ind på Al-Aqsa pladsen for igen at drøfte ”hvornår kan vi få lov til at rive Al-Aqsa ned for at genopføre vores imaginære tempel sådan som det var for 3000 år siden!!”

KUN over for Israels daglige ugerninger og forbrydelser er verdenssamfundet tavs som i graven fordi den historiske og overdrevne berøringsangst over for Israel er på sit højeste og bliver værre og værre for hver dag der går. Alt imens så betaler den palæstinensiske civilbefolkning prisen – hver eneste dag!

Frihed til Palæstina

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles