Friday, April 19, 2024

Palæstinenserne spærres inde mens der festes med…Høns

Siden i går aftes og frem til søndag morgen er palæstinenserne ATTER spærret inde og må hverken komme ind eller ud af den besatte Vestbred eller det besatte Gaza. Det vil sige, at den i forvejen stærkt begrænset bevægelsesfrihed på kryds og tværs af især den besatte Vestbred vil blive endnu mere skærpet.
Hvert eneste år bliver den besatte Vestbred mellem 7-9 gange om året hermetisk lukket og omdannet til endnu et kæmpe fængsel for det palæstinensiske folk.
I denne måned sker det fordi israelerne skal fejre flere af deres utallige helligdage. I disse dage er det nemlig Yom Kippur.
Og hvordan er det så at israelerne fejrer Yom Kippur mens palæstinenserne spærres inde i deres EGET land som høns?
Nemlig ved brug af HØNS.
Yom Kippur går ud på at”..angre over for Gud for den synd, der er begået i det forgangne år..”.
Og for at ”at angre” så går tusindvis/hundredtusindvis af israelere i gang med at ”svinge en høne over deres hoveder”.
Ritualet går ud på at overføre sine synder fra det forgangne år til hønen, og det udføres ifm. forsoningsdagen – Yom Kippur.
Og mens tusindvis af høns svinges over israelernes hoveder så skal følgende bøn reciteres: ”.. dette er min stedfortræder, dette er min forsoning. Denne kylling vil gå mod sin død, mens jeg går fred og et langt liv i møde..”
Og mens høns svinges om hovederne på israelerne og israelerne skal til at piske hinanden for at opnå den årlige ”syndsforladelse”…så må palæstinenserne igen i år og IGEN i disse dage – indtil videre for sjette gang i år – væbne sig endnu en gang med endnu større tålmodighed: de må vente til søndag morgen med at kunne bevæge sig en anelse mere normalt – og som i forvejen er langt under det normale for mennesker andre steder i verden!
Vi ønsker israelerne – trods ondskaben mod palæstinenserne – en god Yom Kippur.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles