Saturday, April 20, 2024

Palæstinensisk ambassadør i Danmark: Apartheid er en realitet, og det israelske røgslør falder

De seneste begivenheder i Palæstina og især i Gaza har udstillet Israel for hvad, det er; et apartheidregime. Derfor siger nye partier i Folketinget fra.

Manuel Hassassian, palæstinensisk ambassadør, Danmark

Onsdag 26. maj skrev Benny Dagan, den israelske ambassadør i Danmark, en kronik i Berlingske, som bedst kan beskrives som en smædekampagne mod Politiken og et direkte angreb på de frie medier, der udfører deres rolle ved at beskrive virkeligheden og det israelske apartheid. Men folk gennemskuer løgnene og det israelske røgslør falder.

Desværre er jeg ikke overrasket over ambassadørens opførsel, da det er blevet standarden for Israel at kaste om sig med ord som antisemitisme, når mediekritikken rammer. At blive udstillet som et apartheidregime er alvorligt, og i den forstand forstår jeg frustrationen. Men ambassadør Dagan og Israel er nødt til at se realiteterne i øjnene; Israel er blevet et apartheidregime, der udfører systematisk etnisk udrensning og undertrykker hele den palæstinensiske befolkning med vold og diskriminerende lovgivning.

Det, der i virkeligheden satte gang i den seneste massakre i Gaza, er den omfattende etniske udrensning i Sheikh Jarrah, en bydel i hjertet af det besatte Østjerusalem.

I årtier har den israelske regering og Jerusalems kommunale myndigheder ført en politik, der sigter mod at øge den jødiske tilstedeværelse i byen og begrænse det palæstinensiske samfund. Oprindeligt betød dette at udvide Jerusalems grænser og bygge jødiske bosættelser øst for byen. Men i de senere år har højreekstreme grupper og bosættere støttet af den israelske regering også søgt at øge den jødiske tilstedeværelse i hjertet af Østjerusalem. Dette ved at tvangsflytte palæstinensere i Sheikh Jarrah.

Dette bliver gjort gennem absurd israelsk lovgivning, der dikterer, at jøder kan kræve ejendom tilbage, som de ejede i Østjerusalem før 1948. Denne lov gælder til gengæld ikke for palæstinensere.

Diskriminerende lovgivning

For nylig blev 14 familier tvangsflyttet og erstattet af israelske bosættere, mens yderligere 175 familier er i fare for at miste deres hjem som følge af denne diskriminerende lovgivning.

Dette kombineret med israelske sikkerhedsstyrkers angreb på civile palæstinensere i al-Aqsa moskeen midt under ramadanen var dråben, der fik bægeret til at flyde over denne gang.

Herfra kender vi historien; Hamas sender raketter mod Israel for at vise modstand, og Israel svarer igen ved at sønderbombe den civile befolkning i Gaza – eller man »slår græsset«, som man populært kalder det i Israel.

Ambassadør Dagan angriber også »den politiske venstrefløj«, som med hans egne ord er »kendt for sin massive og vedvarende kritik af Israel og manglende fordømmelse af Hamas«. For det første fordømmer alle partier i dansk politik Hamas. Det er der ikke noget nyt i. For det andet må jeg oplyse ambassadør Dagan om, at kritik af Israel i dag kommer fra alle hjørner af Folketinget.

omtaler som »den politiske venstrefløj«. Derimod omfattede aftalen SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Socialdemokratiet, Venstre, Konservative Folkeparti og Liberal Alliance. En bred aftale, som endda inkluderer partier, der tidligere har haft en tendens til at bukke under for israelsk lobbyvirksomhed og propaganda.

Apartheidregime

Men de seneste begivenheder i Palæstina og især i Gaza har udstillet Israel for hvad det er; et apartheidregime. Derfor siger nye partier i Folketinget fra.

Og det er ikke kun politikere og partier, der begynder at se gennem det israelske røgslør. Noget nyt og meget interessant er, at folk med jødisk tilhørsforhold og endda tidligere israelske soldater dukker op overalt for at distancere sig fra Israel i kølvandet på de seneste israelske eskapader. De afviser simpelthen Israel som en repræsentant for det jødiske folk, hvilket Israel og den højreekstreme regering med Benjamin Netanyahu i spidsen ellers har brystet sig af at være.

I en verden, hvor vold og undertrykkelse dagligt bliver dokumenteret massivt gennem sociale medier, er det ikke længere muligt at opretholde den misledende israelske fortælling. Så selvom Israel under de seneste bombardementer af Gaza søgte at forhindre den frie presses arbejde ved at jævne bygningen, der huser internationale medier, med jorden, så lækker sandheden ud gennem andre meget visuelle kanaler. Konsekvensen er, at Israels fabrikation af løgne bliver udstillet og røgsløret falder.

Manuel Hassassian er palæstinensisk ambassadør i Danmark

Kilder: Berlingske

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles