Tuesday, April 16, 2024

ÅBENT BREV til den danske regering “Save Sheikh Jarrah’

#SaveSheikhJarrah

Betlehems Venner har sendt et åbent brev til den danske regering med en appel om, at udenrigsminister Jeppe Kofod vil lægge pres på Israel for at forhindre at palæstinensiske familier tvangsfordrives fra Sheik Jarrah i Østjerusalem.

ÅBENT BREV til den danske regering.
Att. Udenrigsminister Jeppe Kofod.
Vedr. fordrivelse af palæstinensere fra Østjerusalem

Kære Jeppe Kofod

Med stor bekymring følger vi den nyeste udvikling i Jerusalem hvor 1500 palæstinen- sere er truet med husnedrivelser og/eller fordrivelse fra deres hjem af israelske bosæt- tere. Børn udgør en stor procentdel af de familier, der er truet med at blive hjemløse.

Fornyelig har en israelsk domstol dømt til fordel for jødiske bosættere, men i strid med folkeretten og givet fire familier i Sheikh Jarrah kvarteret en frist til at forlade deres hjem inden 2. maj 2021. Der består ligeledes en trussel om massive ødelæggelse af hjem i Silwan kvarteret for at give plads til det bibelsk-inspirerede ‘King David Park’ projekt. Det er ligeledes folkeretsstridigt.

Dette udgør en del af Israels mere overordnede plan om ekspansion i Østjerusalem og yderligere annektering af Vestbredden, hvorved palæstinensere fordrives fra deres jord og deres hjem og erstattes af ulovlige israelske bosættelser.

Betlehems Venner har modtaget en henvendelse fra vores kristne partner, Kairos Palestine, om at få vores regeringer til at lægge pres på Israel for at forhindre disse tvangsfordrivelser og den fortsatte annektering. Udviklingen udgør en trussel ikke blot for det palæstinensiske samfund, men også for international lov og konventioner.

Vi appellerer derfor til den danske regering, gerne sammen med EU, om at igangsætte konkrete tiltag, der kan lægge pres på Israel, så Israel afstår fra de konkrete planer, der vil fordrive palæstinensere fra deres hjem i Østjerusalem. Danmark og EU har igennem længere tid fordømt Israels optræden i de besatte områder, som brud på folkeretten og FN resolutioner.

Global Kairos for Justice og Betlehems Venner har tilsluttet sig Petition #SaveSheikhJarrah og rækker ud til den danske regering i lyset af denne appel.

Tak, om du vil tage dette budskab og denne appel videre med ind i Danmarks og EU’s overvejelser om konkrete tiltag over for Israel i denne kritiske situation.

Med venlig hilsen og på vegne af Betlehems Venner
Vita Andreasen, formand www.Betlehemsvenner.dk
Bilag: “Save Sheikh Jarrah’

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles