Friday, March 29, 2024

Landsbyen jævnet med jorden 183 gange

Af: Fathi El-Abed

I morges skete det igen – for 183 gange…under regn, slud og blæst

I de tidlige morgentimer i dag dukkede en større israelsk sikkerhedsstyrke op i fuld kampuniform og med de sædvanlige bulldozere i den palæstinensiske landsby Al-Araqib for at jævne de huse som palæstinenserne har genopbygget siden sidst, da de blev jævnet med jorden den 20 januar. Sådan som de har gjort hver eneste gang deres landsby er blevet jævnet med jorden med henblik på at smide dem ud af deres og forfædrenes jord. Og netop i disse dage midt i det fortsat lavtryk med regn og kulde!
Siden den 27. juni 2010 har den palæstinensiske landsby Al-Araqib i den sydlige del af selve Israel været jævnet med jorden – nu hele 183 gange. Og for fjortende gang på under et år.
183 gange!!!
Senest skete det den 20 januar i år med nedrivningen nr. 182. Det skrev jeg om på dagen.
Landsbyen er de seneste år – på linje med utallige andre palæstinensiske landsbyer i selve Israel -nægtet de mest basale sanitære og øvrige almindelige services som el, vand og veje!
Som den seje og ikoniske leder af landsbyen Siah Abu Medgiem, sagde en gang til en journalist ved spørgsmålet om hvad han og landsbyen har at sige til de israelske sikkerhedsstyrker…så svarede Siah Abu Medgiem:
”..som jeg har spurgt dem før så vil jeg spørge dem igen; hvornår de er færdige i dag så vi kan komme i gang med at genopbygge det de i dag for 119 gang i træk på ca. 7 år har ødelagt…”.
Den enestående kampånd og viljestyrke mod undertrykkeren og aggressoren er ikke alene at finde på den besatte Vestbred, i den besatte palæstinensiske hovedstad Al-Quds/Østjerusalem og i den besatte, belejrede og forarmede Gaza striben.
Men også i selve Israel hvor det store palæstinensiske mindretal lider siden 1948 under forskelsbehandling, diskriminering og de fortsatte forsøg på at fordrive dem fra deres land, huse, hjem og jord.
Den 25. december 2018 skrev jeg om hvordan lederen af landsbyen Siah Abu Medgiem blev sendt i de israelske fængsler for ikke andet end at modsætte sig Israels forsøg på etniskudrensning mod Al-Araqibs indbyggerne.
Vor tids Apartheid- og politistat betegnes fejlagtigt, løgnagtig og manipulerende som ”Mellemøstens eneste demokrati”.
Eksemplet Al-Araqib beviser – endnu en gang – at det end ikke i nærheden af at være et såkaldt demokrati.
Retfærdighed til palæstinenserne over ALT i det historiske Palæstina (det besatte Palæstina og selve Israel).

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles