Tuesday, April 16, 2024

ISRAEL FRYGTER AT DEN INTERNATIONALE KRIMINALDOMSTOL VIL UNDERSØGE OM DER ER BEGÅET KRIGSFORBRYDELSER I GAZA

Israel bryder sig som bekendt ikke om, at internationale organisationer kaster et kritisk lys på dets handlinger. I særdeleshed er Israel imod, at Den Internationale Krigsforbryderdomstol (ICC) undersøger om der skal rejse sager, hvor personer i Israel kan komme på anklagebænken.

ICC har i et års tid haft suspenderet sine undersøgelser om krigen i Gaza 2014, men overvejer nu øjensynligt en genoptagelse – i hvert fald ifølge en artikel i Middle East Monitor 24. januar

Oversat og redigeret af Marianne Risbjerg Thomsen

Anadolu Agency rapporterer, at bekymringen i Israel for en mulig genåbning af en ICC-undersøgelse af mulige krigsforbrydelser imod palæstinenserne vil stige med Trump-administrationens afgang.

Den statslige israelske kanal KAN rapporterer den 23.1, at ICC måske nu vil have modet til at åbne en undersøgelse af påståede krigsforbrydelser begået af Israel under krigen i Gaza i 2014.

Beslutningen om at foretage denne undersøgelse har været suspenderet siden december 2019, for at undgå en konfrontation med Trump-administrationen, som var stærkt imod ICC’s arbejde og som pålagde ICC sanktioner (fx truede med fængsling af ICC-medarbejdere, red) i juni 2020 på grund af domstolens undersøgelse af mulige amerikanske krigsforbrydelser begået i Afghanistan.

En sådan undersøgelse af krigen i Gaza ville have alvorlige konsekvenser for mange højtstående israelske politiske og militære embedsmænd, som ifølge nyhedsoplæseren kunne stå over for internationale arrestordrer udstedt af ICC’s tribunal.

I december 2019 annoncerede ICC’s chefanklager Fatou Bensouda, at ICC havde tilstrækkelige beviser til at åbne en undersøgelse på mistanke om krigsforbrydelser begået af Israel mod palæstinenserne i de besatte palæstinensiske territorier.

Så mange som 2.322 palæstinensere- især civile – blev dræbt – og omkring 11.000 såret i den 51-dage lange israelske offensiv i 2014 i Gaza.

Kilder: Palæstinaorientering side på facebook

Læs Artiklen her

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles