Friday, April 26, 2024

PALÆSTINENSISK CHEFFORHANDLER: EU’S DOBBELTE STANDARD MED HENSYN TIL ANNEKTERING MÅ STOPPE

Den palæstinensiske chefforhandler udtaler til The Media Line, at han er dybt skuffet efter tysk udenrigsministers besøg i regionen.

Artikel af Mohammad Al-Kassim i Jerusalem Post den 12/6/2020 – oversat af Grethe Bille

En rasende, frustreret og skuffet Saeb Erekat, chefforhandler for Det palæstinensiske Selvstyre bebrejdede i bidende vendinger den tyske udenrigsminister Heiko Maas i et eksklusivt interview med The Media Line.

Den erfarne, palæstinensiske diplomat kritiserede Maas, som mødtes med den israelske premierminister Binyamin Netanyahu og andre overordnede, israelske embedsfolk i Jerusalem onsdag for ikke også at besøge den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas og ikke at indtage en stærkere officiel holdning i spørgsmålet om Israel’s plan om at annektere dele af Vestbredden.

Erekat sagde også, at Europa burde undskylde for sine dobbelte standarder for annektering med direkte henvisning til sanktionerne, som EU har pålagt Rusland for at annektere Krim.

Erekat fastholdt, at palæstinenserne betragter Tyskland som “en partner, et land, som vi kan regne med og som har fuldt partnerskab med os. Og EU er en af vores nærmeste partnere”. Men han tilføjede, at besøget ikke gjorde meget for palæstinenserne.

“Jeg forventede, at Mr. Maas ville stå frem og sige til israelerne på pressekonferencen: ‘Hvis I gennemfører annekteringen, vil det medføre konsekvenser – der vil blive sanktioner – dette er imod international lovgivning’. Og der er tilfælde, hvor Tyskland tidligere har trådt i aktion over for andre lande, når de annekterede andet territorium”, sagde Erekat.

Erekat anklagede Tyskland for at forskelsbehandle Israel.

“Denne dobbelte standard må stoppe, og jeg blev virkelig overrasket, da Mr. Maas ikke sagde offentligt til israelerne, at hvis jeres ledere implementerer nogen form for annektering, det være sig størrelsesmæssigt eller organisationsmæssigt, vil det få konsekvenser, som vil ramme Israel’s internationale anseelse og landets forhold til Tyskland og andre lande i Europa og regionen.”

Han fremhævede, at Europa og det internationale samfund burde have eet mål for øje:

“Vi er nødt til at forhindre annektering. At forhindre annektering betyder, at der er en chance for palæstinensere og israelere for at fortsætte vejen til at skabe fred”.

Men, hævdede Erekat, annektering ville være katastrofalt.

Kilder: Palæstinaorientering

To access this article, please go to the following website

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles