Tuesday, April 23, 2024

ISRAEL BYGGER NY VEJ – KUN FOR BOSÆTTERE – NÆR VED BETHLEHEM FOR AT FORBINDE EKSISTERENDE BOSÆTTELSER

Disse omfartsveje eller bypass-roads, som anlægges af hensyn til de israelske bosættelser og som kun må benyttes af bosætterne, er med til at gennemskære Vestbredden på kryds og tværs og herved gøre landet til det, der omtales som “en hullet ost” / Red

Artiklen er offentliggjort i Middle East Monitor 22/6 og oversat af Grethe Bille

En ny vej for israelske bosættere er ulovligt ved at blive bygget af de israelske besættelsesstyrker på palæstinensisk land i landsbyen Nahalin, vest for Bethlehem, skrev Wafa News Agency.

Den nye vej vil forbinde de to ulovlige jødiske bosættelser: Beitar Illit og Modi’in Illit, beliggende henholdsvis vest for Bethlehem og øst for Lod (Lydda)

Viceborgmesteren i Nahalin landsbyen, Hani Fanoun, udtalte til Wafa, at israelske militære bulldozere og andet udstyr begyndte at udvide den allerede eksisterende omfartsvej med 10 m i bredden og 2 km i længden, og forgriber sig herved på palæstinensisk land i Ein Fares-området.

Fanoun tilføjede, at det stykke palæstinensisk land, der er konfiskeret i den hensigt at udvide omfartsvejen, som kun er for bosættere, vil medføre en opdeling eller adskillelse af 3000 durums (741 acres) palæstinensisk landsbrugsland, og således gøre det vanskeligt for lokale landbrugere og beboere at nå frem til deres jord.

Han bemærkede, at sådant israelsk bygningsarbejde (ud over, at det er ulovligt/red) kommer på et vanskeligt tidspunkt, nu hvor hele Vestbredden er optaget af at bekæmpe spredning af corona-virus, som fortsætter med at plage regionen.

Det kommer også 2 uger før den planlagte israelske annektering af store dele af den besatte Vestbred som en del af US’ såkaldte “århundredets aftale”.

Læs også linket til en artikel længere nede i teksten: “Construction comes as Israel plans”. The bypass-road, kaldet The American Road, vil forbinde jødiske bosættelser på den besatte Vestbred, som ligger nord og syd for Jerusalem

Kilder: Palæstinaorientering

To access this article, please go to the following website

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles