Tuesday, April 23, 2024

Farvestrålende elever løb for oliventræer i Palæstina

Af Daniel Sennek

Eleverne på Midtsjællands Efterskole havde fredag et storstilet sponsorløb, der skulle samle penge ind til oliventræer i Palæstina.

Regnen siler ned fra morgenstunden, men alligevel bliver flok løbeglade elever i højt humør samlet. Mens musikken brager ud over højtalerne, får regnen ikke humøret til at falme – tværtimod.

De godt 100 elever er fra Midtsjællands Efterskole, og de er samlet fredag for at løbe sponsorløb. Et løb, hvor eleverne samler penge ind til oliventræer i Palæstina.

– Det er noget, vi som skole vil vise eleverne. At de selv kan være med til at gøre en forskel for nogle, der har brug for hjælp. Det er gerne den erfaring, som linjen Verdensborger skal give dem, fortæller Suzette Munksgaard, der er lærer for netop Verdensborgerfaget.

Verdensborgerfaget er et tværfagligt fag, der ønsker at oplære eleverne til et verdensborgerskab gennem faglig viden og oplevelser som kultur- og religionsmøder. De har hele skoleåret haft fokus på Palæstina, hvor det er blandt andet har budt på et besøg fra unge fra Palæstina, samt en rejse til landet, hvor de har været med til at plante oliventræer.

Netop oliventræerne og indsatsen for at støtte palæstinensiske bønder er også centrum for fredagens farverige arrangement. Her samler eleverne ind via løb, hvor de selv har samlet sponsorer, der giver et beløb per runde, der løbes.

– Vi har som verdensborgere selv været i Palæstina inden coronakrisen, hvor vi blandt andet plantede oliventræer. Det er også os, der står for sponsorløbet, hvor målet er at samle 50.000 kroner ind, fortæller Jonas Kaaber Pors, der er elev på Verdensborgerfaget.

Netop som man skulle tro, at humøret ikke kunne blive højere inden starten på sponsorløbet, ankommer Dronning Margrethe – i form af en udklædt lærer – i en noget anderledes version af Krone 1. Dronningen i en trailer spændt for en havetraktor sørger for, at åbningen af løbet sker på behørig vis. Og solen titter langsomt frem fra de regnfulde skyer.

– Elever lærer med det her, hvordan de kan hjælpe. De lærer en masse om, hvordan man fundraiser ved selv at stå for et så stort arrangement. Det bliver først i eftermiddag, at de virkelig forstår, hvor stor en forskel, som de kan gøre, når pengene begynder at tikke ind. Der gør det virkelig op for dem, siger Suzette Munksgaard.

Imens er humøret helt i top for de mange elever, der begiver sig ud på den 492 meter lange rundtur. De løber i godt 35 minutter, inden der holdes pause og løbes og cykles igen senere. Den festlige stemning bliver endnu mere tydelig, da farvestrålende pulver leder tankerne hen på Color Run og fest.

Eleverne har t-shirt med sponsernavne på, og der er selvfølgelig forskel på, hvor mange sponsorer hver enkelt elev har.

– Det kommer blandt andet an på engagement. Det er jo klart, at os, der står for projektet er endnu mere engagerede end dem, der ikke er en del af Verdensborger. Samtidig har det også meget at gøre med netværk, hvor jeg er heldig at have et stærkt netværk, fortæller Jonas Kaaber Pors efter han har løbet 13 runder. Med i alt 70 sponsorer, der giver et beløb per runde, så samler Jonas en god portion penge ind.

– Projektet er jo rigtig godt til at få os til at kigge ud over vores egen næsetip og se, at vi virkelig kan gøre en forskel. Og så falder man jo bare skidegodt i søvn i aften, når man har samlet mere 100.000 kroner sammen. Det giver et kæmpe plus på humøret at kunne hjælpe andre, siger en træt Jonas efter dagens strabadser.

I alt formåede eleverne på Midtsjællands Efterskole at samle 135.600 kroner ind til oliventræer til palæstinensiske bønder.

Kilder: SN.dk

To access this article, please go to the following website

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles