Tuesday, March 19, 2024

Præsident Abbas foreslår fredsplan for Sikkerhedsrådet

Nedenfor er den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas’ forslåede fredsplan for Sikkerhedsrådet i FN, tirsdag den 20. februar 2018:

Vi kommer her til Sikkerhedsrådet, midt i den fastlåste fredsproces, der skyldes den amerikanske beslutning om Jerusalem, Israels igangværende ulovlige bosættelses-aktiviteter, Israels overtrædelse af dette råds resolutioner og dets manglende respekt for de underskrevne aftaler. Vi er her på grund af den palæstinensiske sides ønske om fortsat at arbejde positivt og modigt i opbygningen af kultur af fred med afvisning af vold, og for at redde princippet om to stater og opnå sikkerhed og stabilitet for alle, for at genskabe håb for vores folk og folk i regionen, og at finde en vej ud af dødvandet og krisen vi er i.
Drevet af vores overbevisning om en retfærdig, varig og omfattende fred, som er vores strategiske valg af hensyn til de kommende generationer i vores region, herunder palæstinensere og israelere, præsenterer jeg for Sikkerhedsrådet en fredsplan, der behandler de centrale problemer, som har undergravet freds-bestræbelserne gennem årtier. Vores plan indeholder følgende:

For det første: Vi opfordrer til indkaldelse af en international fredskonference midt i 2018 baseret på international ret og de relevante FN-resolutioner med bred international deltagelse, herunder de to berørte parter, og de regionale og internationale interessenter, især blandt dem, de faste medlemmer af Sikkerhedsrådet og den internationale kvartet, ligesom rammen var for Paris-fredskonferencen, og som det er påtænkt til konferencen, der skal indkaldes i Moskva i henhold til resolution 1850 (2008). Resultaterne af denne internationale fredskonference bør være som følger:

A. Godkendelse af staten Palæstina som et fuldgyldigt medlem af De Forenede Nationer og en opfordring til Sikkerhedsrådet om at opfylde dette, under hensyntagen til Generalforsamlingens resolution 67/19 af 29. november 2012, og med garanti for international beskyttelse af vort folk.
B. Gensidig anerkendelse mellem staten Palæstina og staten Israel på grundlag af grænserne fra 1967.
C. Oprettelse af en international multilateral mekanisme, der vil hjælpe de to parter i forhandlingerne med at løse de permanente statusproblemer, der er defineret i Oslo-aftalen (Jerusalem, grænser, sikkerhed, bosættelser, flygtninge, vand og fanger), føre disse forhandlinger på grundlag af internationale lov og de relevante FN-resolutioner, og gennemføre det, der skal aftales, inden for en fast tidsramme og med garantier for denne gennemførelse.

For det andet: I løbet af forhandlingerne skal alle parter afholde sig fra ensidige handlinger, især dem, der vil foregribe resultatet af en endelig løsning, jf. Artikel 31 i Oslo-aftalerne fra 1993. Først og fremmest skal bosættelses-aktiviteter ophøre i det område, der har været besat siden 1967, herunder Øst-Jerusalem, og afgørelsen vedrørende Jerusalem skal suspenderes med ophør af flytning af den amerikanske ambassade til Jerusalem, i overensstemmelse med de relevante Sikkerhedsrådsresolutioner, herunder især resolution 476 (1980), 478 (1980) 2334 (2016) og Generalforsamlings resolution ES-10/19. Samtidig vil staten Palæstina afholde sig fra at tiltræde flere organisationer, som vi tidligere har forpligtet os til. (Nemlig 22 internationale organisationer ud af 500 organisationer og traktater.)

For det tredje: Gennemførelse af Det Arabiske Fredsinitiativ, som vedtaget og godkendt, og indgåelsen af en regional aftale om opnåelse af en fredsaftale mellem palæstinenserne og israelerne. I den henseende må vi bekræfte mandatet for eventuelle kommende forhandlinger, og det er som følger:

1. Respekt for folkeretten og de relevante resolutioner, herunder Sikkerhedsrådets resolutioner 242 (1967), 338 (1973) til resolution 2334 (2016) og Det Arabiske Fredsinitiativ og de underskrevne aftaler.
2. Bevarelse af princippet om to stater, dvs. staten Palæstina, med Østjerusalem som hovedstad, der lever sammen med staten Israel i fred og sikkerhed på grundlag af grænserne fra 4. juni 1967, og afvisning af delvise løsninger og en stat med midlertidige grænser.
3. Godkendelse af minimale jordbytter, i lige værdi og forhold, efter aftale mellem de to parter.
4. Øst-Jerusalem som hovedstad i staten Palæstina og en åben by for de troende fra de tre monoteistiske religioner.
5. Sikring af de to staters sikkerhed, uden at undergrave uafhængigheden og suveræniteten af nogen af dem, gennem eksistensen af en international tredjepart.
6. En retfærdig og aftalt løsning for de palæstinensiske flygtninge, på grundlag af resolution 194 (III), i overensstemmelse med Det Arabiske Fredsinitiativ, og i afventning af en retfærdig løsning fortsættelse af det internationale engagement og støtten til UNRWA.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles